Thursday, July 9, 2009

Vähähiilihydraattinen dieetti

Dietti.org sivustot antavat sinulle ohjeita ja informaatiota dieeteistä ja ruokavalioista. Sivustoilta löydät myös tekstejä painonpudotuksesta sekä tavallisista terveys ja hyvinvointi aiheista.

Mitä vähähiilihydraattinen dieetti oikein tarkoittaa? Lyhyesti sanottuna se on ruuan valitseminen niin että se luo tarkoitetun saavutuksen ja tässä tapauksessa valita vähän hiilihydraatteja. Useimmiten tämä tarkoittaa painonhallintaa mutta dieettiä voi myös käyttää lääketieeteessä. Painonhallinta useimmiten tarkoittaa painonpudottamista mutta joskus se on myös sen lisäämistä.

Perinne ja tottumus ovat perussyitä siihen että meillä on erittäin vaikeaa seurata dieettiä. Me olemme tottuneet siihen että jos ruokaa on, sitä pitää syödä. Sen lisäksi olemme lisänneet erilaiset kaloripommit esimerkiksi television ääressä.

Jos on tullut siihen päätökseen että haluat kokeilla jotain dieettia, sinulla on monta vaihtoehtoa. Näitä ohjelmia on markkinoilla erittäin monta ja todellinen vaikeus on se että jotkut niistä ei toimi lainkaan. Kannattaa kysyä tuttavilta ja ystäviltä mitä he ovat käyttäneet. Suosittuja dieettejä tarjoavat Herbalife, Xtravaganza ja Atkins Dieetti.

Suositut Ruokavaliot

Viime vuodet ovat olleet erityisen myötyisiä joillekkin ruokavalioille. Tämä johtuu määrätietoisesta mainonnasta enemmän kuin dieetin hyvästä tuloksesta. Tämä on ikävä totuus ja valitettavasti moni ei ymmärrä tätä ennen kuin on liian myöhäistä. Tuloksia ei olla saatu kuukausiin.

Mikä on dieetin salaisuus?

Dieetti voi tarkoittaa paljon muut kun painonhallintaa. Useimmiten molemmat kohdellaan kun ne olisivat laihdutuskuureja. Painoa voi vähentää ainoastaan syömälla vähemmän kaloreita kun kuluttaa. Tämä on perusidea mutta monet muut seikat vaikuttavat niin kun geeniset seikat, sukupuoli sekä ikä. Kun vanhenemme meidän aineevaihdunta laskee ja meidän pitäisi liikkua enemmän tai syöda vähemmän. Miehillä on enemmän lihasmassaa mikä tarkoittaa suurempaa energiankulutusta. Kolmas seikka on geeniset vaikutukset. Jos suku on hoikka niin meidän on helpompi pysyä hoikkana.

Tässä vielä muutama juttu pitää mielessä. Älä usko tyhmiin mainoksiin. Jos luet että voit pudotta painoa laastarilla,järki sanoo että se ei ole totta. Samoin erittäin yksinkertaiset dieetit niinkuin Ananas dieetti ja Peruna dieetti. Nämä voivat ehkä pudottaa painoa muutamaksi viikoksi mutta ei koskaan pysyvästi.

Menestystä terveelliseen elämään!

No comments:

Post a Comment